Workshop samenwerken 3.0

Bij de vormgeving van samenwerking 3.0 kunnen we niet zomaar teruggrijpen naar pasklare oplossingen en éénvoudige recepten uit het verleden. Voor wie goed luistert en kijkt zijn er wel gidsen en richtingaanwijzers.

Deze workshop is dan ook geen klassieke training waarbij vastligt welke kennis en vaardigheden ‘aangeleerd’ moeten worden. Tijdens de workshop creëren we de ruimte om samen, los van alle dagdagelijkse drukte en beslommeringen, te leren en te experimenteren en al doende te ontdekken wat samenwerking 3.0 kan betekenen in onze werkcontext. Een vrije ruimte creëren om te leren is daarom nog niet vrijblijvend. Daarvoor is wat er op het spel staat te belangrijk: onze toekomst staat of valt met ons vermogen tot samenwerken!

In deze  workshop werken aan de volgende doelen

  • Bewuster ‘waar’nemen en ge’waar’worden welke processen belangrijk zijn in samenwerking?
  • Inzien dat ieder individu zijn eigen ‘waar’heid creëert: omgaan met en benutten van verschillen.
  • Samenwerken begint met ‘samenwerken met jezelf’: wie ben ik in samenwerking en hoe stuur ik mezelf in het omgaan met andere collega’s en afdelingen, wat zijn mijn patronen en hoe krijg ik hier meer grip op?
  • Aanknopen bij onze passie en bezieling en hoe we deze kunnen inzetten in processen van samenwerking
  • Al doende ervaren en expliciteren wat de wetmatigheden zijn van ‘samenwerking versie 3.0’

Om deze doelen te bereiken gebruiken we een scala aan creatieve werkvormen. We werken zowel met de samenwerkings-dynamiek van de leergroep als met reële situaties en cases uit de eigen werkpraktijk van de deelnemers.

Deze workshop is een co-productie van Evenwicht en Wim Stevens.

Leave a Reply