Wandelcoaching

Wandelcoaching. Wandelen door de natuur, en tegelijk een goed gesprek voeren. Daar gaat het over. De natuur heeft zoveel moois te bieden aan beelden, symbolen, metaforen. Aan klanken, geluiden en seizoensgebonden sfeer. De natuur en de zelforganisatie ervan zijn schteerende metaforen voor onze eigen binnenkant. Als je in het moment bent, en aandacht hebt, geeft de natuur zoveel signalen die je kan herkennen en vertalen naar je eigen leven. De natuur is stil, traag, zacht en niet bedreigend.

Daarnaast is er het wandelen zelf. Actief zijn, in beweging zijn. Lopen brengt de geest ook in beweging. Wat (te) lang is vastgedacht komt al wandelend weer losser te zitten. Nieuwe denksporen ontstaan vanzelf. Oplossingen die niet opkomen in vergaderzalen en burelen, worden in de natuur makkelijker zichtbaar. Vandaar is wandelcoaching een perfecte vorm van leiderschapsondersteuning.

Sommige Evenwicht-coaches zijn uitgesproken favoriet van wandelcoaching. Arno, Kristel, Rudi nemen hun coachees maar al te graag mee buiten, de open lucht in.  Het is aangenaam, gezond en dynamisch. Het coachingsproces wordt open en heel effectief. En wat meer is: coachees worden op die manier gevoeliger voor de natuur. Ze zien dingen die ze nooit eerder opmerkten, worden mindfull en betrokken.

Meer lezen?

  • Yoke De Wilde – Spirit in je werk, de natuurwijsheid als inspiratiebron.
Een gedicht van iemand die een wandelcoaching deed in een groep, begeleid door Kristel Franssen en Rudi Timmermans

Ik laat de zon schijnen op mij
In mijn hoofd voel ik me rustig en blij
Het felle licht geeft me rust
Daar ben ik me nu van bewust
De koude aarde geeft me een ontspannend gevoel
En leren ontspannen is juist mijn doel!
De open vlakte geeft me ruimte en een gevoel van vrij zijn
Neen, ik moet niet groot zijn, het mag ook klein
Ik zie,voel en ruik de natuur zo ver als ik kan zien
Kan ik dit nog eens doen? Misschien…..
De muur van mijn tijdsbom wordt nu even afgebroken
Want ik moet niet strijken,wassen of koken
Even genieten van en met mezelf
Op een plaats waar de aarde samenkomt met het hemelgewelf

Anita Timmermans

 

 

 

 

Leave a Reply