Op zoek naar begeleiding in je loopbaan?

Werk is heel belangrijk in je leven. Niet enkel omdat je er zoveel uren van een dag mee in de weer bent, maar vooral omdat het uitdrukking geeft aan wie je bent. Werken geeft betekenis aan het leven. En wanneer dat werken stroomt met wie jij vandaag bent, dan begin je met goesting aan je taken en voel je de prikkel van de uitdaging. Dan weet je: ik zit op mijn plaats.

Maar dynamisch als het leven is, blijft het nooit hetzelfde. Jij evolueert, je omgeving wijzigt. En af en toe gebeurt het dat je voelt: nee, het klopt niet meer. En komen de vragen: “Ben ik wel goed bezig? Is het dit wat ik wil blijven doen? Is verandering aan de orde?“

Wie weet heb je wel een droom, die al jaren op de achtergrond suddert, maar twijfel je of het kan? Ben je mogelijk klaar voor een grote sprong, maar overvalt je de vliegangst? Of weet je dat een belangrijk stuk van jezelf zijn ei niet kwijt kan in je huidig werk. Mogelijk vind je geen aansluiting meer? Mogelijk voel je dat iets in jezelf zit te duwen, maar is het niet duidelijk wat? Of vind je geen evenwicht meer tussen je werk en de hectische eisen van je gezinsleven? Zoek je naar een formule om verschillende stukken van jezelf tot een geheel te brengen?

Misschien ben je wel uitgeteld, zit je tegen een burnout aan maar is rusten er niet bij omdat je je verantwoordelijk weet. Of vecht je met een bore-out als wat je dagelijks doet je echt niet meer kan boeien? Of ben je je eigen spoor bijster geraakt? Word je misschien door omstandigheden geconfronteerd met een nood aan een nieuwe weg?

Of..ofOf?

Een waaier aan redenen en oorzaken maar met één en dezelfde uitnodiging:

het is tijd is om even stil te staan!

Om zaken op een rij te krijgen.

Om opties te bekijken.

Vragen en situaties die duidelijk maken dat nadenken over het vervolg van je weg aan de orde is.Het ideale moment voor loopbaancoaching dus.

Loopbaancoaching brengt een klankbord, een spiegel. Samen met een coach zicht krijgen op je eigen situatie. Samen zoeken wat op dit moment van je leven de weg is die het sterkst aansluit op wie je nu bent. En wat er nodig is om op weg te gaan.

Daarom is zicht krijgen op je eigen ‘handleiding’ zo belangrijk: waar liggen je mogelijkheden, je kwaliteiten, je interesses, je bezieling? En wat heb jij nodig om al dat moois te laten schijnen, om al die eigenheid en mogelijkheden zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen? En waar blijf je beter weg? Wat fit niet met wie jij bent? En wat heb jij nodig om afgestemd en in balans te blijven?

Evenwicht helpt je graag op weg. Lees meer over onze aanpak en vind antwoord op je praktische vragen.

Leave a Reply