Arno Vansichen

Arno Vansichen

“Als het hart zich verbindt met de daadkracht, dan kunnen mensen wezenlijk een stap vooruit zetten. Weten dat geloven in verandering de drager is van een beter leven.”

 

Voor ik  het initiatief nam tot de creatie van Evenwicht, bouwde ik veertien jaar ervaring op als HR verantwoordelijke. Ik werkte twaalf jaar in de privé-sector, bij de KMO’s V’lux en Kreon en het multinationale bedrijf Siemens.  De laatste twee jaar bouwde ik in de social-profitorganisatie Stebo de personeelsdienst op.

In 2001 richtte ik Evenwicht op,  samen met twee collega’s.  Stilaan bouwden we deskundigheid en vertrouwen op in ons werkveld. Ik hou van mijn werk, van individuele coaching tot het faciliteren van veranderingstrajecten in teams en organisaties.

Ik doe loopbaancoaching, outplacementbegeleiding, en coach leiders in teams en organisaties. Vaak al wandelend, buiten in de natuur. Dat opent de geest, en doet de ideeën als vanzelf weer stromen.
Ik begeleid teams en organisaties bij hun ontwikkeling, groei en veranderingsprocessen. Ik geef training in leiderschapsontwikkeling, sollicitatietraining, waarderend organiseren. Ik begeleid groepen stakeholders die beter willen samenwerken ten gunste van sterke resultaten.  Humor, ontspannen samenwerken en aansluiten bij de wijsheid die er al is,… het zijn kernelementen in mijn manier van werken en zijn.

Ik ben mede-initiatiefnemer en procesbegeleider bij het cross-sectorieel lerend netwerk ‘’ontwikkelen vanuit talent en bezieling’. In dit project leerden honderd mensen uit vijftig organisaties over Appreciative Inquiry en pasten hun nieuwe kennis toe in de eigen organisatie. Het boek ‘Leiden naar talent en bezieling’ (LannooCampus, 2010), dat verslag geeft over dit netwerk, werd bekroond tot ESF-ambassadeur in 2010.

Inmiddels organiseerden de initiatiefnemers van dit lerend netwerk (Stebo, Kessels en Smit, Evenwicht en René Bouwen van KULeuven) zich in  ‘De Werf’. We organiseren nu een tweede lerend netwerk Appreciative Inquiry (2011-2012) en de organisatie van het AI-Wereldcongres in 2012.

In 2008 volgde ik de opleiding Appreciative Inquiry bij grondleggers Ronald Fry en David Cooperrider aan Case Western Reserve University te Cleveland  en behaalde het ‘Appreciative Inquiry Certificat in Positive Business and Society change’.  In 2009 woonde ik het AI-Wereldcongres bij in Katmandu, Nepal. In 2010 volgde ik De opleiding Appreciative Inquiry coaching te Lincoln.

Sinds mijn opleiding Appreciative Inquiry heeft het werken aan verandering met grote groepen een steeds belangrijkere plaats ingenomen in mijn werk. Zo begeleid ik bijvoorbeeld een scholengemeenschap, een netwerk in de bijzondere jeugdzorg, een innovatieproject in het secundair onderwijs meerdere bedrijven in organisatieveranderingstrajecten. 

Ik ben getrouwd met Griet, collega bij Evenwicht en medevennoot in onze vennootschap Zinspeling. Samen met onze zonen Floris, Reinaart en Willem wonen we in Mopertingen bij Bilzen

Meest recente opleidingen

  • Appreciative Inquiry in Business and Society Change, 2008
  • Oplossingsgericht coachen, bij Ilfaro, 2009
  • Energizers, bij Inspinazie, 2009
  • Appreciative Inquiry Coaching, Lincoln Workshop Series, 2010

Contact

Arno Vansichen
Zinspeling bvba

Blookstraat 47
3740 Bilzen-Mopertingen
M       +32 (0) 473 71 44 14
arno.vansichen@evenwicht.be

 


Leave a Reply