Griet Bouwen


“Inspireren tot ontvouwing.  De kern van mijn werk, samengebald in amper drie woorden. Ideeën, inzichten, prikkels en initiatieven aanbieden die mensen stimuleren  zichzelf te verbinden met de resultaten die ze willen neerzetten. Om daarmee bij te dragen aan de ‘nieuwe wereld’: een globale samenleving die duurzaam, in balans en vredelievend is.

Griet Bouwen

Ik ben partner in Evenwicht en initiatiefnemer van Nieuwmakers. Ik ben in de eerste plaats nieuwsgierig gesprekspartner, schrijver en verteller. Leergierig op zoek naar ontsluiering van de geheimen van het leven. Genietend van inspiratie die me toevalt vanuit gesprekken, boeken, verhalen, gebeurtenissen en verbindingen met andere mensen. Heerlijk om die inspiratie dan ook weer door te kunnen geven, als vonkjes onder bezield handelen van anderen.

Arno en ik hebben drie zonen – Floris, Reinaart en Willem – die als jongvolwassen kerels ontspannen en creatief hun weg zoeken in de snel veranderende wereld. We wonen in Mopertingen-Bilzen, dicht bij het bruisende Maastricht, het oude Tongeren en smaakvolle Hasselt. De natuur groeit tot aan onze achterdeur, en is een belangrijke bron van stilte, rust en inspiratie.

Ik specialiseerde me de afgelopen jaren in het thema talent en bezieling. Sinds 2005 initieerde ik projecten die nieuwe manieren van denken en handelen opbrachten rond het ontwikkelen en inzetten van sterkten van mensen in organisaties en in de coaching van mensen die zoeken naar een job of jobheroriëntering.  Ik ben auteur van de boeken ‘Leiden naar talent en bezieling’ (2010) en ‘Vuurwerkt’ (2011), allebei uitgegeven bij Lannoo Campus.

Als initiatiefnemer en nieuwsmaker bij Nieuwmakers breng ik de beste verhalen van mensen in organisaties boven en zoek naar aantrekkelijke vormen om die verhalen te delen met elkaar en met de buitenwereld. Organisaties zijn immers verzamelingen van persoonlijke verhalen en verhalen van mensen die samen een passie delen. Een verhaal vertelt over waar het écht om gaat. Verhalen inspireren en verbinden mensen. Ze bieden een blik op wat ons bezielt, waar we warm van worden, wat ons vreugde geeft. Vooral tijdens veranderprocessen in organisaties zijn verhalen van grote waarde. Niet alleen geven ze een inkijk in de beleving van wie bij verandering betrokken is, ze creëren ook meer inzicht, begrip, betrokkenheid en onderlinge verbinding. Ik vind het heerlijk om verhalen te vinden, te schrijven, te vertellen.

Opdrachten waar ik met plezier aan meewerk zijn bijvoorbeeld:

 • initiatieven in organisaties om op een ontspannen manier nieuwe kennis te ontdekken en te delen met elkaar:  We lezen een boek en zoeken samen naar betekenis, we zetten open-space activiteiten op, of een worldcafé, of een kenniscaroussel.
 • begeleiding van narratieve processen: rond veranderprojecten of thema’s die er in je organisatie of team toe doen verzamelen en vormen we verhalen. Die doen het thema leven, ontwikkelen en verspreiden. Verhalen inspireren en zetten ontwikkeling in gang.
 • opzetten en uitvoeren van verhalenprojecten in het netwerk van je organisatie. Nieuws en verhalen vinden en delen over kracht die er al is, ideeën die mensen hebben, acties die men al onderneemt. Dat helpt organisaties op weg naar de ontwikkeling die ze graag zien ontstaan.

Opleiding

 • bachelor in het sociaal werk (1984-1987)
 • structuurgericht veranderen in nascholing sociaal werk  (1990)
 • groepsdynamica (1993)
 • taakgericht werken in groepen en teams (1998)
 • literaire creatie (2005-2008)
 • creatief schrijven van zakelijke teksten (2006)
 • Projectmanagement Prince2 (2005) en Project Cycle Management (PCM)
 • Appreciative Inquiry for business and society change 2008)
 • Narratief Werk bij Chené Swart, auteur van ‘Re-authoring the World’
 
Contact

Griet Bouwen
Zinspeling bvba & Nieuwmakers

Blookstraat 47
3740  Bilzen

+32(0)474 88 26 37

griet.bouwen@evenwicht.be – griet@nieuwmakers.be

 

 

 

 

 

Leave a Reply