Koen Salaets

“Samen op pad gaan mag soms ook best letterlijk genomen worden.  Ik kies graag voor de omgeving die het beste werkt en vaak is dat de natuur.”

Koen Salaets

Iemand (terug) de balans in zijn leven helpen vinden, zichzelf helpen (terug)vinden, mee op zoek te gaan naar drijfveren, waarden en passies en hoe het leven hier naar richten, daar sta ik elke dag met plezier voor op. Graag wil ik alles wat ik in mijn rugzak heb verzameld aan ervaringen, belevingen, gevoelens delen om samen deze uitdagende zoektocht te starten.

Ik ben Koen, getrouwd met Joke en vader van Maren en Chiel.  Ik studeerde voor licentiaat arbeids- en organisatiepsycholoog en heb een ruime ervaring binnen coaching, groeps- en procesbegeleiding, leidinggeven, …  Ik heb een tijdje in het onderwijs gestaan en heb nadien gewerkt als HR-consultant in selectie en assessment, outplacement, training en opleiding.  Nadien werkte ik  een 15-tal jaren in een leidinggevende functie, maar de laatste jaren heb ik me vooral toegelegd op  coaching, loopbaangesprekken, procesbegeleiding en het begeleiden van diverse veranderingsprojecten.  

Ik ben gecertificeerd coach (ontwikkelingsgericht coachen), stress- en burnoutcoach en teamcoach en volgde o.a. opleidingen, ACT, deep democracy, …

Een goede coaching start voor mij met een goede verbinding.  Veiligheid, vertrouwen, je op je gemak voelen zijn het uitgangspunt om samen op pad te gaan.  En samen op pad gaan mag soms ook best letterlijk genomen worden.  Ik kies graag voor de omgeving die het beste werkt en vaak is dat de natuur. Samen wandelen, stilstaan en kijken naar wat er op dat moment is, geeft vaak wat ruimte in het hoofd om ook daar stappen te zetten.  Het kan natuurlijk ook in een gewone ‘kantooromgeving’ met wat creativiteit en de juiste methodieken, die we samen kiezen.

Graag maak ik, op de gepaste momenten, ook plaats voor humor .  Ik vind het belangrijk om de dingen voldoende te kunnen relativeren en om voldoende luchtigheid te behouden.  Een grap of een ludieke kijk op de dingen helpen vaak de zoektocht vooruit.

Centraal in mijn werk staan : authenticiteit, nieuwsgierigheid, verbinding en waardering.

De thema’s die me bezighouden en de dingen die ik wil doen :

  • Coaching, gericht op ontwikkeling, (terug) aansluiten bij wie je echt bent
  • Procesbegeleiding en ontwikkeling binnen teams en organisaties
  • Omgaan met verandering, zowel individueel door bijvoorbeeld verlies of ziekte, als op organisatieniveau.

Contact

Koen Salaets
Bosstraat 203
3500 Hasselt

T: +32 (0) 11 21 34 70
koen.salaets@evenwicht.be