Kristl Lambrechts

Ik neem je even mee in een verhaal:

Een man komt langs een wei en ziet daar een paard, volledig gezadeld en buiten adem, drinken aan een poel. Hij realiseert zich dat het dier waarschijnlijk geschrokken is en op hol geslagen, en besluit het terug te brengen naar zijn stal. Goed wetende dat hij geen benul heeft waar dat dan wel zou kunnen zijn, en in volle vertrouwen dat het paard dat wel weet. Hij wacht even tot het dier wat rustig wordt, neemt het dan zacht bij de teugel, en samen stappen ze langzaam de wei uit, naar de weg toe. Daar aangekomen stopt het dier en kijkt even rond. De man brengt het terug in beweging en spontaan stapt het naar rechts. Ze wandelen een tijdje, af en toe stopt het paard om wat te knabbelen aan het gras in de berm. De man geeft het de tijd en brengt het dan weer in beweging. Dit herhaalt zich een paar keer, ook bij kruisingen en afslagen. Telkens volstaat het om het paard in beweging te brengen, waarop het dier beslist welke richting wordt gekozen. Uitendelijk komen ze langs een boerderij, waar een man op hen komt toegelopen, duidelijk blij en opgelucht dat het paard ongedeerd terug thuis is geraakt.

 

Het verhaal – van psychiater Milton Erikson –  is een treffende metafoor voor mijn werk: Ik begeleid individuen en teams en ga aan de slag met de vragen waarmee ze komen. Ik ga naast hen staan en breng hen in beweging. Zonder trekken of sturen. Vanuit volle aanvaarding van wie ze zijn en wat er speelt. Ik ben ervan overtuigd dat mensen zelf zeer goed weten wat ze willen in hun leven en hun werken. Soms is dat weten nog niet (her-)ont-dekt, maar het is er wel.

‘Leven’, daar gaat het over: voluit leven is zoveel meer dan overleven. Leven is bloeien, in contact zijn met jezelf, ont-wikkelen, bewust-zijn. Leven als heel mens, spelenderwijs, echt en licht.

Ik breng een proces op gang dat mensen  gaandeweg inzicht geeft in zichzelf, in terugkerende patronen, in de systemen waarin ze leven. Ze ontdekken wat er voor hen werkt, wat ze nodig hebben om tot hun recht te komen en in hun kracht te staan: hun persoonlijke handleiding. En ze komen dichter bij hun persoonlijke missie, bij hun beeld van wie ze willen zijn – en dat gaat veel verder dan wat ze willen ‘doen’. Dat wakker maken en helpen verduidelijken, daar is het mij om te doen.

Ik hou van speels en licht werken. Van meegaan met wat komt, leren loslaten, vertrouwen dat de weg wel zichtbaar wordt. Ik weet dat er meer is dan de feiten, dat mensen ook intuïtieve wezens zijn die ik in contact wil brengen met hun eigen innerlijke wijsheid. Ik vertrouw op de intrinsieke kracht van mensen en help die aanspreken.

Die reis brengt ook mij geluk. Ik word blij van elk open contact met een ander mens. Samen raken we gaandeweg de essentie, en dat is groots. Raken aan wat fundamenteel is in het leven van mensen, en van daaruit mensen weer zelfredzaam zien worden: het houdt mij in contact met het wezenlijke van mijn werk.

 

Coaching – Loopbaanbegeleiding – Teamwerk – Organisatie-advies

Ik ben psychologe van opleiding, met een diepe interesse voor de mens én voor de systemen waarin hij of zij leeft en werkt. Ik ben thuis in job- en loopbaancoaching, therapeutisch werk en begeleiding van groepen en teams.

Mijn insteek: o.a. systemisch werk, archetypes, voice dialogue, transactionele analyse, waarderend onderzoek, levensfasen en levensritmes, de specifieke energie van de seizoenen. Samen werken naar een hernieuwd innerlijk leiderschap.

Altijd zonder strijd, meegaand met wat is en komt. Met open geest, open hart en open wil.

Mijn eigen loopbaanervaring:

Ik ben 8 jaar medeverantwoordelijk geweest voor vorming en opleiding binnen een multinational. Daarna 10 jaar outplacementervaring binnen de metaal- en technologiesector, het huidige Agoria. Deze ervaringen hebben mij zeer veel geleerd over het werken in organisaties en de specifieke dynamieken die daar spelen. Ik heb ook een tijdje als assessor meegewerkt rond potentieelbeoordeling in assessment-centers. Daarnaast heb ik ongeveer 20 jaar ervaring als psychotherapeute.

In 2001 richtte ik samen met een aantal partners Evenwicht op. Meer informatie.

 

Wanneer kan ik helpen?

–          bij levensvragen:

o   therapie

o   relatietherapie

o   coaching

–          als je vastloopt op de snijlijn tussen persoonlijk leven en werk,

o   coaching

o   loopbaanbegeleiding

o   burnout preventie & genezing

–          in de wereld van je organisatie.

o   Leiderschapscoaching

o   Stress- en burnout preventie

o   Re-integratie op het werk

o   Teamcoaching in functie van samenwerking, ontwikkeling en groei

 

Opleidingen

Ik bloei, ik leef als ik mag leren! Mijn masterstudies in de Arbeids- en Organisatiepsychologie raakten gaandeweg aangevuld met

–          Postgraduaat Cliënt-gerichte Therapie

–          Master Practitioner Psycho-Energetica

–          Multidimensionele integrale psychotherapie

–          Oplossingsgericht Coachen, Creatieve Therapie

–          Appreciative Inquiry in Positive Business & Society Change.

 

Contact

Kristl Lambrechts

Leemstraat 106
2861 OLV-Waver (Sint-Katelijne-Waver)
0473/97 57 27
kristl.lambrechts@evenwicht.be

 

Leave a Reply