Maarten Van den Eynde

“Voluit en krachtig leven heeft rust nodig. In de rust ontstaat het momentum voor de volgende beweging. “

Maarten Van den Eynde

Voluit en krachtig leven heeft rust nodig. De populariteit van yoga, mindfullness, joggen, … maken dit zichtbaar voor individuen. Groepen (teams, organisaties, gemeenschappen) delen die noodzaak. Ik zie dat groepen effectiever zijn als ze regelmatig op adem komen. In de rust ontstaat het momentum voor de volgende beweging: Verse energie en de juiste richting. Samen met de ontstane tijd ontstaat de ruimte om de latente crisis in de ogen te kijken en om te buigen tot een bestaansvorm van een hogere orde: je bent gegroeid! We buigen de crisis om tot trampoline naar ‘the next level’. Als individu, als team, als organisatie, als gemeenschap. Door stil te staan wordt een crisis in plaats van een oord van angst of woede een tijdelijke context waar je met dankbaarheid op terugblikt.

Ik woon aan de rand van Meerdaalwoud. Mijn coaching speelt zich doorgaans dan ook in het bos af. Al wandelend, zittend op een bankje, liggend in het gras. Kortom, op die plaats en op dat ritme dat het groeiproces van mijn gast nodig heeft. Indien dit buitenaspect jou afschrikt, aarzel niet om me dit te laten weten. Ik zoek graag naar een alternatief binnenkader om samen op tocht te gaan. 

Ik ben Maarten Van den Eynde (°79),   regent (Nederlands, Aardrijkskunde en Biologie) en master sociale wetenschappen. Ik werkte al als projectleider, onderzoeker, lesgever/trainer, procesbegeleider en manager. Ik begeleid time out tochten in de wildernis met jongeren en volwassenen. Ik werk als coach, trainer, organisatieontwikkelaar  en facilitator.

Ik volgde opleidingen participatie/co-creatie bij Dialogue Matters en bij het Vlaams Netwerk Participatie (Kessels & Smith & Levuur). Ik ben door Weatherhead School of Management van Case Western Reserve University (USA), gecertificeerd change manager & trainer in Appreciative Inquiry. Ik volgde een Compassion training van Stanford University. Ik volgde de eerste Europese opleiding in Narrative Work/Therapy (Chené Swart). Ik ben (Europees) gecertificeerd Ontwikkelingsgerichte Coach (Het Ontwikkelinstituut). Ik  ben gecertificeerd expert in Experiential Reflective Learning (Via Experientia).  Ik studeer in juni 2020 af in het specialisatie jaar Adventure therapie (Focus on Emotion en Outward bound). Ik laat me inspireren door inzichten uit o.a. de  contextuele en systemische stromingen, transactionele analyse, Servant Leadership, vertrouwensmanagement, verandermanagement, Neurolinguistisch Programmeren (NLP), geweldloze communicatie, vredesonderzoek, …

Ik wandel van mijn kleuterjaren in berg en natuur. Ik ben trekker, rotsklimmer en alpinist. Ik heb het certificaat van Natuurgids en het Wilderness Advanced First Aid-programma van Wilderness Medicine Associates. Ik neem al twintig jaar vrienden, familie en jongeren in de natuur op sleeptouw. Ik voel voldoening wanneer ik de verwondering van anderen zie ontstaan: Genietend van een landschap, kijkend door de verrekijker, de voldoening bij het aansteken van een kampvuur. Ik vind zonder moeite de link tussen de natuur als inspiratiebron voor persoonlijke ontwikkeling en het leerpad van een groep en individuen. Mijn vier kernkwaliteiten zijn een sterk synthetiserend vermogen, diep ontwikkelde empathie, een grote creativiteit en een vat vol energie.

Contact

Maarten Van den Eynde
VaDEM – www.vadem.eu

Polderstraat 1
3051 Sint-Joris-Weert

M +32 (0) 496 96 54 51