Raf Vangompel

“Het geloof dat vertrekken vanuit de kracht waarbij je door co-creatie verschillen kan verbinden, is één van mijn belangrijkste drijfveren.”

Raf Vangompel

De plant in mij 😊

Ik heb het geluk om me vergezeld te weten door mijn lieve vrouw en twee prachtige kinderen.  Samen hebben we ons stekje gevonden in Genk.  Geboren en getogen in Bocholt weet ik ‘de boerenbuiten’ en de natuur enorm te appreciëren.

De natuur in me los laten komen, de natuur waarderen en aanvaarden … is iets waar ik veel waarde aan hecht.  Personen waarmee ik samenwerk waarderen deze manier van werken en halen op die manier het beste in zich naar boven. 

Als ik andere hoor vertellen over mezelf hoor ik vaak creator, verbinder, scheppend en helpend.  Dit vat voor een heel groot stuk samen waar ook mijn passies liggen.   

De verbindende kracht: 1 + 1 = 3

In 1997 kreeg ik de eer om maatschappelijk werk te studeren aan de Katholieke Hogeschool Kempen (Thomas More Hogeschool). Tijdens deze studentenjaren ontdekte is steeds meer de passie om activiteiten te organiseren, projectmatig werken en vooral mensen te verbinden. De kracht uit ieder unieke persoon naar boven te laten komen en op die manier de groep én het individu te versterken.

Na mijn studies startte mijn werkcarrière op de sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Dak.  Ook hier kreeg mijn passie meer vorm en bouwde ik verschillende bewonersgroepen op.  Vanuit gemeenschapsvorming en de kracht van de groep steeds op een waarderende manier op zoek gaan naar wat er echt leeft.  Op zoek naar wat belangrijk is en wat ons verbindt. 

Verschillen verbinden

Als teamverantwoordelijke binnen de organisatie bouw ik dagelijks aan een goede relatie zowel binnen het team als de andere teams en stakeholders.  Een gezond evenwicht tussen een goede professionele relatie en inhoudelijke samenwerkingen zorgt voor draagvlak en groei van de organisatie. 

Steeds vertrekken vanuit het oogpunt van de klant en de missie is het mijn passie om verschillen te verbinden.  De kracht van ieders ervaring/verhaal betekent een bijzondere bijdrage aan het groter geheel. 

Deze passie werd nog meer gevoed vanuit de inspiratie tijdens het lerend AI-netwerk ‘multi-actor en multi-stakeholder samenwerking’. Hier behaalde ik via de Case Western Reserve University (USA) een certificaat als trainer in Appreciative Inquiry.  Daarnaast waren onder andere opleidingen ‘waarderend leidinggeven’ en het 7E-model omtrent gedragsverandering versterkers die mijn visie en ervaring verruimen.  

“Wandelen is even alles laten lopen”

Wandelen in de natuur, alles even los laten, vrij prikkels kunnen ontvangen, … dat is voor de manier om tot rust te komen.  Eveneens een manier om tot nieuwe creaties te komen.  Of een manier te vertragen en te verstillen.  Achterom te kijken.  Te waarderen wat is.  Het ritme van de natuur je laten inspireren, …

Wandelend vergaderen, wandelend inspireren, wandelend verstillen, wandelende waarderingsgesprekken, … wandelend verhalen … is voor mij een levenswijze geworden die ik in vele ontmoetingen probeer te leggen. 

“Als procesbegeleider in veranderings- en participatietrajecten is er niets mooier dan werken aan krachtige verbindingen om mooie resultaten te boeken”. 

In 2017 kreeg ik de eer om deel uit te maken van Evenwicht.  Samen werken met een prachtige, unieke en waardevolle groep van inspirators is een enorm geschenk. Dit geeft mij ook de kans om naast mijn loopbaan mijn passie voor het verbindende werken en co-creatie nog te versterken. 

Ik werk dan ook heel graag aan:

  • Projecten i.k.v. gemeenschapsvorming
  • Begeleider in veranderings- en participatietrajecten
  • Coaching

 Contact:

Raf Vangompel
Weg naar As 352
3600 GENK

M +32 (0)478 67 27 11
Raf.vangompel@evenwicht.be