Loopbaanbegeleiding

Wat je van Evenwicht kan verwachten

We creëren een vrijplaats waar wijsheid kan groeien. We verwelkomen je in trage uren van stilstaan en reflecteren. Je herontdekt wat je raakt, welke relaties jou bezielen, welke balans je kan brengen in je werk en leven. Je knoopt weer aan bij je levensmissie en ziet hoe je werk daarin past. Het wordt duidelijker op welke werkplek jij floreert.

Onze loopbaanbegeleiding is erkend door VDAB. De erkenning, kwaliteitsbewaking, privacybeleid en administatieve formaliteiten in verband met de loopbaancheques worden gecoördineerd door partner Kristel Franssen via haar vennootschap Cor-ioli bvba. 


Hoe we met jou op pad gaan

We starten onze gesprekken met tijd om elkaar te ontmoeten. Als mens en als professional. We maken samen een helder beeld van je vragen, zorgen en hoop over je loopbaan.  

De loopbaanbegeleiding van Evenwicht voltrekt zich niet volgens een vooraf bepaald traject van testen (persoonlijkheidstesten, talententesten, waardentesten, ...) en nabespreken. We bewegen mee met wat zich aandient voor jou. Zoek je advies, dan delen we onze ervaring met jou. Heb je een praktische vraag, dan zoeken we samen naar praktische antwoorden. Wil je je loopbaan binnenstebuiten keren en grondig onderzoeken waar je voldoening uit ervaart, dan doen we dat. Altijd samen. 

Centraal in onze aanpak staat aandachtig luisteren in dialoog. Concreet betekent dit dat we samen in gesprek zijn over jouw coachingsthema('s). We stellen vragen, geven terug, confronteren waar gepast. Het doel van de loopbaanbegeleiding is om jou van stilstand terug in beweging te brengen. Of net omgekeerd: van teveel drukte naar overzicht en inzicht. Van de ervaring van stress en bedreiging naar het leven terug in eigen handen nemen.

Heb je vragen over ander werk zoeken, solliciteren, de arbeidsmarkt verkennen, een opleiding vinden die bij je past? Dan hebben wij als groep Evenwicht-begeleiders heel wat kennis en ervaring om met jou te delen.

We brengen methodieken in wanneer we inschatten dat die jouw groeiproces zullen stimuleren: een opstelling die jouw relaties met collega's voorstelt, een stukje muziek of tekst ter verdieping, een metaforisch voorwerp dat zich tijdens een wandeling aanbiedt, een gesprek rond talenten, ... Waar passend voor jou, geven we 'huiswerk' om de beweging die zich in het gesprek ontwikkelt te laten voortleven: het samenstellen van een moodboard¸ het interviewen van een aantal mensen als spiegel voor jezelf, noteer drie momenten die je energie geven, op welke aspecten van je werk en leven heb je invloed en op welke niet, hoe kan je verlangen naar wat je (al) hebt,...

Jouw traject eindigt uiteindelijk in inzichten, heldere ideeën en een stappenplan om verder te gaan in je loopbaan. Jij schrijft of tekent dat uit in een "Persoonlijk Ontwikkelingsplan". Dit kan vele vormen aannemen vanuit jouw expressie waar je de komende tijd op wilt inzetten.  


Linda 

Linda werkt in een zorgorganisatie. Ze heeft het gevoel dat er meer in haar schuilt dan er in haar huidige functie kan uitkomen. Ze stelde zich kandidaat voor een leidinggevende functie, maar werd niet weerhouden. Toevallig hoort ze van een tijdelijke projectfunctie bij een andere zorgorganisatie. Ze solliciteert en kan die nieuwe stap zetten. Ze neemt hiervoor één jaar loopbaanonderbreking. Het project loopt goed. Deze job is veel conceptueler en beleidsmatiger dan haar vorige functie. Ze vindt de bevestiging dat ze inderdaad meer kan dan tevoren. In de loop van dat jaar begint ze ook te ontdekken wat ze in haar eerste job waardeerde. Ze doet beroep op loopbaanbegeleiding Zal ze terugkeren naar haar vorige job of definitief kiezen voor haar projectwerk? Een kernthema in haar levensverhaal is onzekerheid. De voortdurende vraag: 'ben ik wel goed genoeg?' Ze besluit terug te keren naar haar vertrouwde werkplek, met het voornemen om in haar nieuwe job meer uitdaging te vinden.  

De loopbaancoaches van Evenwicht

Meer weten over hoe en wat van loopbaanbegeleiding? Vrijblijvend kennismakingsgesprek? Contacteer onze loopbaanbegeleiders.


Goedele 

Goedele is oververmoeid. De eerste weken van haar ziekteverlof wandelt ze veel. Dan begint zich de vraag af te tekenen hoe het nu verder moet. Ze heeft een boeiende job in een uitdagende sociaal-ondernemende organisatie. De werkdruk en de cultuur putten haar echter uit. De vele weken wandelen hebben haar één ding duidelijk gemaakt: ze wil meer balans in haar leven. Maar hoe dan? Met deze vraag komt ze bij de loopbaanbegeleider. Ze durft hardop dromen en spreekt het verlangen uit om zelfstandige te worden. Door de loopbaanbegeleiding herinnert ze zich haar liefde voor taal. Via enkele toevallige ontmoetingen en een flinke portie steun van haar geliefde, ontdekt ze een concreet spoor om het als zelfstandige te wagen. Loskomen van haar job is moeilijk en duurt nog een poosje. En toen sprong ze. Haar eigen bedrijfje bloeit inmiddels en houdt balans met al het andere dat kleur brengt in het leven van Goedele. 

Loopbaanbegeleiding, hoe werkt het?

De essentie van loopbaanbegeleiding: samen met een begeleider zoek je antwoorden op loopbaanvragen. Je krijgt steun bij het nemen van - soms lastige - beslissingen. Loopbaanbegeleiding is altijd strikt vertrouwelijk. 


Wanneer is loopbaanbegeleiding een goed idee?


  • Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en weet niet hoe daaraan te beginnen.
  • Je zoekt een passend evenwicht tussen je werk en persoonlijk leven
  • Je zoekt meer voldoening en plezier in je werk
  • Je voelt aan dat er meer in je zit dan je kunt tonen op je werk
  • Je droomt ervan zelfstandige te worden, maar twijfelt
  • Je worstelt met de samenwerking met sommige collega's of je leidinggevende
  • Je piekert je suf. Gedachten over je werk en wat 'allemaal nog moet' zorgen voor lawaai in je hoofd
  • Je wil weten welk werk écht bij je past
  • Je wil je talenten in kaart brengen en ontwikkelen
  • ...


Iets voor jou?


Loopbaanbegeleiding bij Evenwicht is er voor iedereen die met vragen zit over zijn of haar loopbaan. 

Onder bepaalde voorwaarden kan je beroep doen op de Vlaamse loopbaancheque. Meer informatie vind je op onze praktische pagina.



Luk

Luk is met ziekteverlof. Op een bepaald moment gaat de controlearts in tegen het advies van de behandelende geneesheer. Die laatste 'kent' de reputatie van de eerste en is niet bereid in de geschillenprocedure te stappen. Het gevolg is dat Luk van de ene dag op de andere terug moet gaan werken. Het is snel duidelijk dat dit veel te vroeg is. Hij zoekt coaching. Tijdens de loopbaangesprekken ontdekt Luk dat hij iets totaal anders wil doen, weg van zijn vertrouwde job. Hij werkt binnen een grote organisatie en na een tijdje (en een nieuwe periode van ziekteverlof) vindt hij een job die wel bij hem past. Een grote verandering naar een andere organisatie hoefde voor hem niet. De zekerheid van zijn statuut gaf hem rust die hij nodig had om het leven 'buiten' zijn werk organiseren.  

Een vraag over loopbaanbegeleiding?

We beluisteren je graag. Neem contact met een van de loopbaanbegeleiders. Of stel je vraag online, en dan nemen wij spoedig contact met je op.

[Bij 'indienen' komt je vraag terecht bij Kristel Franssen, coördinator loopbaanbegeleiding bij Evenwicht. Zij zal je vraag beantwoorden of voorleggen aan de loopbaancoach die het best geplaatst is je een antwoord te geven. Zie ook: privacybeleid Loopbaanbegeleiding.]

Coördinator van Evenwicht-loopbaanbegeleiding:

Kristel Franssen

Adres:
Sint-Gertrudisstraat 28, 3511 Kuringen
Herenstraat 23, 3830 Wellen

Telefoonnummer:
+ 32 (0) 474 10 54 73

E-mailadres:
kristel.franssen@evenwicht.be


Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen