Gezelschap

Kristl Lambrechts

Psycholoog, relatietherapeut.
Harmoniemens, verbinder.
Dansen zingen voelen aarden. 


Contact


Kristl Lambrechts

Leemstraat 106

2861 Sint-Katelijne-Waver

kristl.lambrechts@evenwicht.be

mobiel: + 32 (0)473 97 57 27Kristl brengt ...

 • Stress en burn-out begeleiding
 • Gesprekspartner en klankbord rond levensthema's en -uitdagingen, levenskunst
 • Loopbaanbegeleiding
 • Coaching

Over Kristl

Voluit leven

Ik ga aan de slag met vragen waarmee mensen komen. Ik ga naast hen staan en breng hen in beweging. Zonder trekken of sturen. Met mildheid en vertrouwen, en vanuit volle aanvaarding van wie ze zijn en wat er speelt.

'Leven', daar gaat het over: voluit leven is zoveel meer dan overleven. Leven is bloeien, in contact zijn met jezelf, ontwikkelen, bewust zijn. Leven als heel mens, spelenderwijs, echt en licht.

Ik breng een proces op gang dat mensen gaandeweg inzicht geeft in zichzelf, in terugkerende patronen, in de systemen waarin ze leven. Ze ontdekken wat er voor hen werkt, wat ze nodig hebben om tot hun recht te komen en in hun kracht te staan: hun persoonlijke handleiding. En ze komen dichter bij hun persoonlijke missie, bij hun beeld van wie ze willen zijn - en dat gaat veel verder dan wat ze willen 'doen'. Dat wakker maken en helpen verduidelijken, daar is het mij om te doen.

Ik hou van speels en licht werken. Van meegaan met wat komt, leren loslaten, vertrouwen dat de weg wel zichtbaar wordt. Ik weet dat er meer is dan de feiten, dat mensen ook intuïtieve wezens zijn die ik in contact wil brengen met hun eigen innerlijke wijsheid. Ik vertrouw op de intrinsieke kracht van mensen en help die aanspreken.

Loopbaanervaring

Ik ben mijn loopbaan gestart als verantwoordelijke voor vorming en opleiding binnen een multinational. Daarna was ik verschillende jaren actief op vlak van outplacement en potentieelbeoordeling. Deze ervaringen hebben mij zeer veel geleerd, enerzijds over het werken in organisaties en de specifieke dynamieken die daar spelen. En anderzijds over de 'binnenkant' van mensen, hun drijfveren, hun kracht maar ook hun angsten en de kwetsuren die ze daar vaak oplopen. En de impact daarvan op hun leven, op de mensen rondom hen en op hun verdere loopbaan.

In 1996 startte ik een eigen zelfstandige praktijk als psychotherapeut. Hier werkte ik aanvankelijk vooral met individuele cliënten. Doorheen de jaren is daar relatietherapie bijgekomen. Mijn insteek is een mengeling van gesprekstherapie, lichaamswerk, opstellingen en creatieve technieken.

In 2001 richtte ik samen met collega's Arno Vansichen en Myrielle Meeus Evenwicht op. Mijn rol gedurende die eerste jaren: opleiding en coaching gebaseerd op een eigen typologie gebaseerd op archetypes uit de Griekse mythologie. Ik begeleidde diverse groepen rond samenwerking en communicatie en was procesbegeleider in heel uiteenlopende grote en kleine veranderingsprojecten. Ik ondersteunde teams bij moeilijkheden en conflicten, en hielp hen groeien in hun werking.

De laatste jaren spits ik mij vooral toe op activiteiten binnen mijn eigen praktijk: individuele en relatietherapie, stress- en burn-out begeleiding en loopbaancoaching. Ik ben gesprekspartner en klankbord rond levensthema's, uitdagingen, levenskunst.

"There is a crack in everything, that's how the light gets in." 

- Leonard Cohen


Kristl genoot onder meer deze opleidingen

 • Arbeids- en organisatiepsycholoog
 • Gecertificeerd klinisch psycholoog
 • Experiëntiële - contextuele - narratieve therapie, relatie- en systeemtherapie
 • Creatieve interactie
 • Transactionele analyse
 • Voice dialogue
 • Opstellingen en systemisch werk
 • Psycho-energetica
 • Oplossingsgericht coachen
 • Appreciative Inquiry for business and society change, Case Western Reserve University (2008)

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen