Gezelschap

Maarten Van den Eynde

Als loopbaancoach bij evenwicht ben ik de klankschaal waarin jij jouw gedachten, mijmeringen, ideeën, dromen, herinneringen, emoties en gewaarwordingen kan testen. Voelen hoe ze trillen, horen hoe ze klinken, begeleiden hoe ze sterven... De levenswaarde van elke klank bepaal jij zelf. 


Contact


Maarten Van den Eynde

Polderstraat 1
3051 Sint-Joris-Weert

email: maarten.vandeneynde@evenwicht.be

mobiel: + 32 (0)496 96 54 51


Maarten brengt jou ...

Je* bent op zoek naar een coach omdat je worstelt met een periode van 'ongeluk'. Dirk De Wachter (2019) houdt een pleidooi om meer plaats te geven aan het ongelukkig zijn. Mijn werk helpt je om levensvol ongelukkig te zijn, in tegenstelling tot levensloos ongelukkig te zijn.

Als een periode van ongeluk aan de voordeur van je bestaan klopt, kan je proberen het ongeluk buiten te sluiten. Je vergrendelt ramen en deuren. Je denk veilig te zijn, maar er rijzen al snel twee problemen. Het ongeluk beukt ongenadig op je in zodat je nooit rust vindt. En bovendien heb je je zodanig opgesloten dat je niet meer naar buiten kunt. Dat is het levensloze ongeluk.

Mijn narratieve, waarderende en experientiële coaching sluit het ongeluk niet buiten maar verandert jou in een nieuwsgierige gastheer/gastvrouw. Door jouw ongewenste gast te voeden en onderdak te bieden, ontdek je een nieuw soort wijsheid die je vreemd is. Door jouw ongeluk als gast te ontvangen, blijft de deur openstaan waardoor jij ook nog naar buiten kan om een frisse neus te gaan halen.

Als loopbaancoach bij Evenwicht ben ik de klankschaal waarin jij jouw gedachten, mijmeringen, ideeën, dromen, herinneringen, emoties en gewaarwordingen kan testen. Voelen hoe ze trillen, horen hoe ze klinken, begeleiden hoe ze sterven... De levenswaarde van elke klank bepaal jij zelf.

Door in eerlijke aandacht bij jouw aanwezig te zijn, zal ik je steunen en terug uitgooien zoals de valkenier zijn roofvogel terug de hemel in gooit.

Waar jij woorden mist om uit te drukken wat er toe doet, bied ik taal aan waarvan ik denk en voel dat ze kan helpen. Een woord, zin of gedicht. Een foto, een wetenschappelijk model of een boek. Een film, citaat of metafoor uit het bos. Een ver reikende taal is een verrijkende taal. Zo klaart de mist op en verschijnen er opnieuw vormen in het landschap van jouw leven.

Mijn coaching is sober, onthaastend en toegewijd. Ik woon aan de rand van Meerdaalwoud en in dat decor gaan we samen op zoek. Al wandelend, zittend op een bankje, liggend in het gras... Mocht het buitenleven je niet liggen, dan werken we bij mij thuis.

*(te lezen als individu of team, organisatie, gemeenschap)   

Over Maarten

Leven, werken en leren

Ik studeerde regentaat en sociale wetenschappen. Ik heb werkervaring als projectleider, onderzoeker, lesgever/trainer, procesbegeleider en manager. Momenteel werk ik als coach, trainer, organisatieontwikkelaar en facilitator.

Ik volgde opleiding participatie/co-creatie in UK en bij het Vlaams Netwerk Participatie (nu Levuur en Kessels & Smith). Ik ben door Weatherhead School of Management van Case Western Reserve University (USA), gecertificeerd change manager & trainer in Appreciative Inquiry. Ik volgde een Compassion training van Stanford University. Ik volgde de opleiding in Narrative Work/Therapy (Dr. Chené Swart). Ik ben gecertificeerd Ontwikkelingsgerichte Coach (Het Ontwikkelinstituut). Ik ben gecertificeerd expert in Experiential Reflective Learning (Via Experientia). Ik laat me inspireren door inzichten uit o.a. de systeemtheorie, experiential learning, transactionele analyse, Servant Leadership, vertrouwensmanagement, verandermanagement, (NLP), geweldloze communicatie, vredesonderzoek, ...

Ik neem al twintig jaar vrienden, familie en jongeren in de natuur op sleeptouw. Ik voel voldoening wanneer ik er de verwondering van anderen zie ontstaan: Genietend van een landschap, kijkend door de verrekijker, de voldoening een kampvuur aan te steken. Natuur is een prachtige metafoor en inspiratiebron voor persoonlijke ontwikkeling en het leerpad van een groep en individuen. Mijn vier kernkwaliteiten zijn een sterk synthetiserend vermogen, diep ontwikkelde empathie, een grote creativiteit en een vat vol energie.

Ik hou van schoonheid: in de natuur, in boeken of films. Ik schrijf ook graag zelf, fictie en non-fictie. Ik wacht nog steeds op mijn eerste boek 😉.   

When I ran from my people, this is what the hills, the trees, the valleys, and the streams invited me to learn: That the success of my journey depended on whether my heart walked forward - toward my people- instead of backward, away from them."

- The Seven Paths, Anasazi Foundation 


Maarten genoot onder meer deze opleidingen

  • Regent Nederlands, Biologie, Aardrijkskunde. 
  • Master in Sociale Wetenschappen. 
  • Ontwikkelingsgerichte Coaching. 
  • Narratieve Coaching. 
  • Appreciative Inquiry. 
  • Adventure & Nature Therapy/Coaching. 
  • Experientieel leren  

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen