Gezelschap

Kristel Franssen

Inspirator van de verwondering en de bezieling. Gids. Creatieve duizendpoot. Rots. Verbinder. Houdt van natuur en brocante. Verteller. Spirituele diepgang. Gastvrouw. Oog voor detail en schoonheid. 


Contact


Kristel Franssen

Sint-Gertrudisstraat 28, 3511 Kuringen

Herenstraat 23, 3830 Wellen

kristel.franssen@evenwicht.be 

mobiel: + 32 (0)474 10 54 73

www.hoevecorfs.be


Kristel brengt ...

 • Coaching 
 • Loopbaancoaching
 • Wandelcoaching
 • Intervisie in groepen en teams

Over Kristel

Kracht van mensen

Mensen in hun kracht zien staan. Daar kan ik zo ongelooflijk van genieten. Mensen die terugkomen bij hun innerlijke kompas, die dat kompas vaak voor het eerst in hun leven vinden. De beweging naar binnen maken, naar de ziel, naar bezieling, is verbinding maken met zichzelf. Dan ontstaat een andere beweging naar buiten. Een beweging van verbondenheid met andere mensen en met de planeet. Dan gaan mensen evenwicht brengen, in evenwicht leven.

Liefde als onuitputtelijke bron. Ik houd van mijn gezin, familie, vrienden, mensen, de natuur, ambachten en heb oog voor brocante en schoonheid. Ik besef hoe ik verbonden ben met mijn bredere familie en de wereld. Hoe ik slechts een heel klein deel ben van het grotere geheel.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk assistent en psycholoog, waardoor mijn aandacht als van nature zowel naar de diepte van de mens als de breedte van de samenleving gaat. Therapeutisch meegaan met mensen en coachen van teams brachten me de intensiteit en het meebeleven van het proces van zijn en worden.

Natuur en creativiteit

In mijn werk ervaar ik dat de toegang tot het hart makkelijker wordt in contact met de natuur. Wanneer ik bijvoorbeeld al wandelend een coachingsgesprek voer, zie ik hoe iemand zichzelf weer terugvindt, zich weer verbonden voelt met anderen, de maatschappij, de wereld. Ik kies er heel bewust voor om waarderend te spreken, te handelen, te zijn. Waarderend zijn is kijken naar wat wél goed gaat, inzoomen op kracht, bezieling, energie. Ook wordt ruimte gemaakt voor wat niet goed gaat ook dit is deel van het leven.

Met het gebruik van creatieve uitdrukkingsvormen probeer ik het creatieve denken op gang te brengen zonder woorden, maar met de taal van het doen, de taal van het beeld. Ik zie dan dat mensen inzichten krijgen zonder woorden. Ze vinden beelden, sporen, oplossingen op een heel ander niveau. Creatief zijn brengt de rechterhersenhelft weer in verbinding met het geheel. Het is een vorm van evenwicht herstellen. Zo creëren we weer ruimte om -net zoals we als kind deden- vanuit onze bron te gaan leven.

Ik zie mijn werk als het ontwikkelen van bewustzijn. Mensen helpen zichzelf weer graag te zien, mild te worden voor zichzelf, zodat ze ook mild kunnen zijn voor anderen. Ik stimuleer mensen om te ontdekken waar hun kracht zit, waar ze energie van krijgen. Ik inspireer hen in contact te komen met hun eigen zingevende doelen, hun idealen. Dat is wat ik bedoel met het innerlijke kompas.

Coaching - Loopbaancoaching

Ik inspireer en steun mijn coachees om in hun kracht gaan staan, ballast op te ruimen, kwaliteiten te ontwikkelen. Geduld geeft vertrouwen. Vragen helpen mensen om tot bloei te komen. En ik gebruik ook de spiegel van confrontatie. En de verantwoordlijkheid blijft waar ze hoort: bij de coachee. Ik vind het belangrijk te zien dat mensen echt actie ondernemen. Ik geniet als ik iemand stappen zie zetten en dingen zie doen waardoor ze groeien, zichzelf overtreffen en zelf verwonderd zijn.

Een loopbaangesprek is een punt in de tijd. Een cadeau aan jezelf. Je gunt jezelf tijd en ruimte om samen te onderzoeken wat je bezielt, waar je blij van wordt. Dit vanuit een aanhoudende, oprechte aanwezigheid en nieuwsgierigheid van mij als loopbaanbegeleider. Het proces dat zich op jouw tempo ontvouwt, wordt op het einde van de gesprekken genoteerd in een persoonlijk ontwikkelingsplan met gerichte acties op korte en lange termijn. Het persoonlijk ontwikkelingsplan wordt jouw persoonlijke landkaart waar jouw ervaring competenties en talenten de fundamenten zijn . We bouwen samen aan een weg naar een bezield werk met duidelijk zicht op terugkerende dynamieken die je professionele leven beïnvloeden. Methodisch werk ik ervaringsgericht.

De loopbaancoaching kan al wandelend. Dit is een uitnodiging om in het hier en nu terug leven, jouw ritme en harmonie te voelen. In mijn loopbaancoaching houd ik ook van creatief werken indien mensen hier "goesting" voor hebben. Ook gebruik ik het lichaam als leidraad. Ons lichaam geeft ons veel informatie over dat wat nog niet gezegd kan worden. Ons lichaam weet. 

Wandelcoaching

Wandelcoaching is samen met mijn coachee(s) de natuur in trekken, in beweging zijn. Dan kunnen we de natuur en de natuurwijsheid gebruiken als metafoor voor onze eigen binnenkant . De natuur is heerlijk traag, niet bedreigend, en iedereen kan er dingen uit oppikken die helpend zijn. Natuur is worden, zijn.

Intervisie

Intervisie is een moment waarin we samen met een groep kijken naar vraagstukken die zich in de taak, het werk voordoen. In een leergesprek begeleiden we die naar goeie oplossingen. Meestal zijn de oplossingen al in de groep aanwezig, en is het gewoon een kwestie van ze op te laten komen.

Plek met een ziel

Als gastvrouw verzorg ik de uitbating van Hoeve Corfs, een plek met een ziel. Het is een rustpunt en een startmunt voor onthaasting en ontwikkeling voor individu, team of organisatie. Dit maakt deze plek zo uniek voor offsite vergaderen, brainstormen of voor een vakantie in hartje Haspengouw. De groene omgeving zorgt voor rust en nieuwe ideeën. De kleinschaligheid is een troef. We bieden ook workshops aan rond diverse thema's: van filosofie tot vakmanschap.

"The body is holding information that is not readily accessed through words " 

- Marion Gillie (1998)


Kristel genoot onder meer deze opleidingen

 • Contextuele hulpverlening basisopleiding (bij 'leren over leven', Antwerpen)
 • Appreciative Inquiry Certificat in Positive Business&Society Change
 • Creatieve interactie (jaaropleiding van educatieve academie in Berchem)
 • Procesbegeleiding en ervaringsleren (Outward Bound Leuven).
 • Oplossingsgericht coachen (Ilfaro)
 • Narratieve opleiding (Chené Swart, via De Werf)
 • Jaaropleiding Groepstherapie (FMS)
 • Postgraduaat Gestalttherapie (IVC) io.

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen