Gezelschap

Koen Salaets

Iemand (terug) de balans in zijn leven helpen vinden, zichzelf helpen (terug)vinden, mee op zoek te gaan naar drijfveren, waarden en passies en hoe het leven hier naar richten. Als een tocht van verbonden mensen. Met humor en gevoel voor relativering.


Contact


Koen Salaets

Bosstraat 203
3500 Hasselt 

koen.salaets@evenwicht.be 

tel: +32 (0)11 21 34 70

mobiel: +32 (0) 478 12 51 64Koen brengt ...

 • Coaching, gericht op ontwikkeling, (terug) aansluiten bij wie je echt bent
 • Procesbegeleiding en ontwikkeling binnen teams en organisaties
 • Omgaan met verandering, zowel individueel door bijvoorbeeld verlies of ziekte, als op organisatieniveau.

Over Koen

Balans hervinden

Iemand (terug) de balans in zijn leven helpen vinden, zichzelf helpen (terug)vinden, mee op zoek te gaan naar drijfveren, waarden en passies en hoe het leven hier naar richten, daar sta ik elke dag met plezier voor op. Graag wil ik alles wat ik in mijn rugzak heb verzameld aan ervaringen, belevingen, gevoelens delen om samen deze uitdagende zoektocht te starten. Een tocht met inspirerende landschappen, bloeiende bloesems, heldere hemels en kabbelende riviertjes, maar ook met af en toe een pittige heuvel, een plotse stortbui, een struikeling of een val. Zoals het leven. Samen leren aanvaarden wat niet veranderd kan worden en datgene aanpakken dat je dichter bij jezelf kan brengen, dat is onze missie.

Een goede coaching start voor mij met een goede verbinding. Veiligheid, vertrouwen, je op je gemak voelen zijn het uitgangspunt om samen op pad te gaan. En samen op pad gaan mag soms ook best letterlijk genomen worden. Ik kies graag voor de omgeving die het beste werkt en vaak is dat de natuur. Samen wandelen, stilstaan en kijken naar wat er op dat moment is, geeft ruimte in het hoofd om ook daar stappen te zetten. Het kan natuurlijk ook in een gewone 'kantooromgeving' met wat creativiteit en aangepaste methodieken, die we samen kiezen.

Graag maak ik, op de gepaste momenten, ook ruim plaats voor humor . Ik vind het belangrijk om de dingen te kunnen relativeren en om voldoende luchtigheid te behouden. Een grap of een ludieke kijk op de dingen helpen vaak de zoektocht vooruit.

"Met een zachte glimlach keek hij achter zich naar de glooiende heuvels, die steile bergen leken, toen hij ervoor stond." 

De rode draad in het leven

Ik ben Koen, getrouwd met Joke en vader van Maren en Chiel. Ik studeerde licentiaat arbeids- en organisatiepsycholoog en heb een ruime ervaring binnen coaching, groeps- en procesbegeleiding, leidinggeven, ... Ik deed burgerdienst bij Outward Bound School en heb enkele jaren les gegeven in het middelbaar en hoger onderwijs. Nadien maakte ik de overstap naar de Human Resources wereld en werkte ik meer dan 10 jaar als HR-consultant in selectie en assessment, outplacement, training en opleiding. Nadien werkte ik een 10-tal jaren in een leidinggevende functie. De laatste jaren legde ik me vooral toe op coaching, loopbaangesprekken, procesbegeleiding en het begeleiden van veranderingsprojecten. 

In dialoog treden, samen met mensen iets bereiken, zoeken naar verbeteringen en streven naar een goede sfeer, zijn de rode draad in heel mijn loopbaan. Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door, sportend (lopen, fietsen, zwemmen, ...), reizend, of gewoon genietend. En als het binnen moet, dan graag met een goed boek, een boeiende film of in een theaterzaal of een museum.

Centraal in mijn werk staan authenticiteit, nieuwsgierigheid, humor, verbinding en rust.


Koen genoot onder meer deze opleidingen:

 • Master arbeids- en organisatiepsychologie
 • Ontwikkelingsgericht coachen (Ontwikkelingsinstituut)
 • Stress- en burnoutcoaching (HRD Academy)
 • Teamcoaching
 • ACT (Allegre)
 • Leidinggeven (IVC)
 • Deep democracy
 • Diverse HR-opleidingen (assessment, selectiegesprekken, functioneringsgesprekken, ...)

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen