Gezelschap

Marie Droogmans

Groene vingers - book lover - mentor - bedenker van VZW Occasionele ontmoetingen - buitenmens - kunst en design lover- verbinder - forever student


Contact


Marie Droogmans

Rummenweg 42
3540  Herk-de-Stad

email: marie.droogmans@evenwicht.be 


mobiel: + 32 (0)477 98 93 14

www.mdcoaching.be"De kern van mijn coachingpraktijk? Er bestaat altijd een andere keuze!"


Marie brengt ...

 • Stress- en burn-out coach
 • Life coach (ICF certified)
 • Loopbaancoaching en outplacement
 • Trainer

Over Marie

Ik ben orthopedagoog van opleiding. Mijn persoonlijke interesse en engagement binnen de wereld van kunst en cultuur leidde verder tot een Postgraduaat Cultuurmanagement en een Master in de Audio-Visuele Kunsten. Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring als leidinggevende, trainer en coach in de sociale en culturele non-profitsector. Verder school ik me permanent bij binnen het veld van de Human Resource Development en coaching.

Vanuit een evenwaardigheidsproces gaan we samen op zoek naar jouw innerlijk kompas. Je leert jouw kracht en jouw zwaktes kennen. Dit bewustwordingsproces is de basis om te komen tot een evenwicht tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en privé, tussen emotie en ratio. Ik begeleid je in jou proces van zelfreflectie : je ontdekt jou eigen authenticiteit en leert hoe je jou eigen sterktes bewuster kan inzetten in leven, werk en vrije tijd."

Life coaching

Coaching is nuttig voor iedereen die stil wil blijven staan bij bepaalde momenten in zijn of haar leven en zich daarbij wil laten begeleiden.
Zit je vast met een keuze die je wil of moet maken? Slaag je er niet in je doel te bereiken?
Coaching is bedoeld voor zowel de werkende, de werkzoekende, de student, de bedrijfsleider, de gepensioneerde, de huisvrouw, de kunstenaar. Kortom voor iedereen die op een gezonde manier verder wil.

Loopbaanbegeleiding

'Geef me werk wat bij me past. En ik hoef nooit meer te werken' - Confucius

Er is meer nodig dan een sterkte-zwakte analyse om een job te vinden die bij jouw waarden en normen past. Centraal in de aanpak staan verbinding en dialoog. Beide zijn van belang om een duurzame en professionele keuze te kunnen maken.
Jouw vraagstelling wordt geplaatst in de context van jouw levensverhaal.
We maken samen een helder beeld van jouw vragen, twijfels en ideeën over je loopbaan.
Je wordt je bewust van jouw zelfsturend vermogen en dat is van doorslaggevende belang voor het welslagen van jouw traject.

Stress- en burn-out coaching

Stress of burn-out zijn signalen van je lichaam en geest. Vaak betekent dit dat je evenwicht zoek is en er iets moet veranderen. Het feit dat je met een burn-out wordt geconfronteerd hoeft niet altijd als negatief geïnterpreteerd te worden : het is op te vatten als een groeipijn, als een fase in je leven of de prikkel die aanzet om jouw leven om te buigen zodat het beter past bij jouw persoonlijke waarden.

Stress- en burn-out coaching is geen therapie. Het is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij ik als coach vanuit een onderzoekende en waarderende aanpak via individuele gesprekken, methodieken, praktische oefeningen en testings, samen met jou stap voor stap werk aan herstel en groei. Je leert het verband te leggen tussen symptomen en oorzaken, en we werken samen naar oplossingen toe.

Het begeleidingsproces is dus gebaseerd op een gecombineerde aanpak van zowel fysieke als cognitieve aspecten van jouw situatie. Op een gestructureerde en activerende wijze worden stressbronnen uit de werk- en/of privésituatie aangepakt.

Het uiteindelijke doel van het coachingsproces is dus om te komen tot een verhoogd zelfbewustzijn en een duurzame, gemotiveerde en vitale inzetbaarheid van jezelf in je verdere leef- en werksituatie.


Marie genoot onder meer deze opleidingen

 • ACC: Fundamentals (HRD Academy - 2021) ICF-Benchmark
 • PCC : Advanced (HRD Academy - 2022)
 • -Stress- en burn-out coaching (HRD Academy - 2021)
 • Opleiding loopbaanbegeleider (erkend door de VDAB - 2021)
 • Diverse HR-Opleidingen (situationeel leiding geven, verbindende communicatie, evaluatie-, continuïteits- en functioneringsgesprekken)
 • Postgraduaat Cultuurmanagement (Universiteit Antwerpen - 2014)
 • Master Audio-visuele kunsten (LUCA School of Arts Brussel - 2004)
 • Master Orthopedagogie (Schola Paramedicorum Antwerpen 1991)

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen