Gezelschap

Rudi Timmermans

Pelgrim, twijfelaar, luisteraar, wandelaar, zoekend naar eenvoud, rustbrenger, begeleider, klankbord, docent, vader en grootvader.


Contact


Rudi Timmermans

Kruisboogstraat 23

3920 Lommel


mobiel: + 32 (0)473 75 75 97Rudi brengt ...

  • Coach voor loopbaan- en levensvragen
  • leiderschapscoaching

Over Rudi

"Wie zou je zijn zonder het gevoel dat je indruk moet maken?"  

- Byron Katie

Geboren in 1965 in Lommel. Ik studeerde arbeids-en organisatiepsychologie aan de Universiteit te Leuven. Daarna teruggekomen naar mijn geboortestreek en mijn gezinsleven opgebouwd. Ik ben gehuwd met Chris (gepassioneerd zorgcoördinatrice in het lager onderwijs). We zijn trots op onze twee dochters, en intens gelukkig met onze kleinzoon.

Na mijn studies werkte ik 18 jaar als personeelsverantwoordelijke en HR-manager voor Philips.

In 2007 nam ik de beslissing om weg te gaan bij Philips en mijn eigen weg te gaan als zelfstandig consultant. Sindsdien heb ik honderden mensen opgeleid, getraind en begeleid in hun manier van communiceren, in hun leiderschap, en heb ik in allerlei sectoren organisaties en groepen ondersteund in hun zoektocht naar betere samenwerkingen of zinvollere en meer doelgerichte keuzes. Ik was hierbij nooit de expert, eerder de begeleider, de facilitator.

De laatste jaren focus ik me meer en meer op het individuele begeleiding-en coachingwerk. Ik hou er van om samen met de ander op tocht te gaan naar wat voor haar/hem betekenis geeft, wat de essentie raakt. Ik wordt blij als ik mensen kan ondersteunen die hun "innerlijk kompas" scherper willen stellen, hun bewustzijn daardoor verruimen, om meer zichzelf in de wereld te zetten en te leven en te werken vanuit hun "eigenheid", in plaats van te leven en werken vanuit wat anderen verwachten. Ik werk vanuit het vertrouwen dat de antwoorden in ieder mens besloten liggen.

"Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner, het is de duur bevochten stempel van de meester"

- Godfried Bomans

Dit ontdekkingsproces naar innerlijk leiderschap is voor mij de basis voor gezond en krachtig leven en werken. Ik geloof dat mensen die dit proces willen, mogen en kunnen doormaken authentieke, krachtige en duurzame "partners" zullen zijn in de creatie en verwezenlijking van werk -en levensmissies.

Naast mijn werk als consultant/coach deel ik sedert 2007 ook als docent mijn ervaringen aan Hogeschool Odisee in Brussel. Ik doceer aan en begeleid jonge studenten Maatschappelijk Werk (Personeelswerk), coach collega-docenten en ondersteun volwassen studenten in hun groei naar Leiderschap (o.a. in een postgraduaat voor hoofdverpleegkundigen).

"Een rustig en bescheiden leven brengt meer vreugde dan de jacht op succes die voortdurend onrust met zich meebrengt. " 

- Einstein


Rudi genoot onder meer deze opleidingen

  • 1983-1988 : Master/Licentiaat in de Arbeids- en Organisatiepsychologie (KULeuven)
  • 1997-1999 : Post-academisch programma HRM (Universiteit Hasselt-Leuven)
  • 2007-2009 : Post-academische programma CIGO (Consultancy in en coachen van groepen en organisaties, begeleiden van veranderingen) (Universiteit Hasselt-Leuven)
  • 2015-2017 : "Instrument voor hulp" - ITIP (een verdiepende en professionele leerweg voor coaches, trainers, begeleiders en therapeuten)
  • 2020 : Coaching in existentieel welzijn

Ontdek wat het gezelschap van Evenwicht nog meer voor je kan betekenen